Vocaal Ensemble Musa voert onder leiding van Peter Dijkstra zaterdag en zondag Russische boetepsalmen uit in Den Haag en Utrecht.

Met hun programma “Tussen Boete en Verlossing” laat het ensemble verschillend Russisch repertoire horen. Zo komt Totus Tuus aan bod, maar ook Schnittke’s delen uit de boetepsalmen. En Grechaninov’s Delen uit de Vespers laten passeren de revue. De eigenzinnige muziek van Schnittke vormt een mooi evenwicht met het authentieke en melodieuze Toos Tuus en de muziek van Grechaninov.

De internationaal geroemde dirigent Peter Dijkstra heeft grote ervaring met de Russische koormuziek. Zowel opnamen als concerten onder zijn leiding kregen lovende reacties van het publiek. Hij liet zich hierin niet beperken door de landsgrenzen: hij werkte o.a. samen met Zweeds Radiokoor en het Koor van de Bayerische Rundfunk.

Al eerder speelde het ensemble Russisch repertoire, waaronder veel psalmen, dus ook voor hen is het niet nieuw. De ruimte ervaring van het ensemble en de dirigent belooft veel goeds voor de uitvoering van komend weekend. Samenwerkingen gaan de leden van het MUSA ensemble niet uit de weg, en ‘’Tussen Boete en Verlossing’’ is hier een goed voorbeeld van.

Uitvoerenden

Vocaal Ensemble MUSA o.l.v. Peter Dijkstra

Programma

Alfred Schnittke: Delen uit de Boetepsalmen

Alexander Grechaninov: Delen uit de Vespers

Henryk Górecki: Totus Tuus

Locatie

Za 31 mei 2014, 16.00u, Kloosterkerk, Den Haag

 

Zo 1 juni 2014, 15.00u, Nicolaikerk, Utrecht

Deel dit artikel