Deze week kunnen we niet kiezen en geven we twee concerttips voor zondag 7 september: het Slotconcert van Festival Oude Muziek Utrecht en het Museumconcert in Rijksmuseum Twenthe in Enschede . Twee verschillende, maar ook erg bijzondere concerten.

Slotconcert Festival Oude Muziek

Als afsluiter van Festival Oude Muziek Utrecht wordt aankomende zondag in de Grote Zaal van TivoliVredenburg de prachtige en ontroerende Kaiserrequiem uitgevoerd, een dodenmis die oorspronkelijk werd geschreven voor de weduwe van Leopold I. De mis wordt gezongen en gespeeld door het vocaal ensemble Vox Luminis onder leiding van Lionel Meunier en het Scorpio Collectief van de trombonespeler Simen van Machelen.

Wilt u kans maken op vrijkaarten voor dit concert? De eerste tien liefhebbers die een mailtje sturen naar [email protected] winnen twee gratis kaartjes!

Locatie

Zondag 7 september 2014, 20.00 – Grote Zaal van TivoliVredenburg, Utrecht

Kijk voor meer informatie over het concert op de website van Festival Oude Muziek .

Behoort u niet tot één van de winnaars van de vrijkaarten? Het concert wordt ook live uitgezonden op Radio 4. Surf zondagavond om 20.00 naar http://www.radio4.nl/live en luister live mee!

Het Museumconcert

Zondag 7 september om 16.00 vindt er in het Rijksmuseum Twenthe in Enschede een uniek concert plaats, met muziek van onder andere Stravinsky en Debussy. Het concert is onderdeel van de opening van de nieuwe expositie ‘Jan van Eyck, Rogier van der Weyden en de ontdekking van de wereld’. Nadat Jet Bussemaker de tentoonstelling opent, zullen Carla Leurs (violiste en concertmeester van het Nederlands symfonieorkest) en pianist Daniel Kramer hun intrede doen in de Gobelinzaal van het Rijksmuseum. Net zoals het thema van de tentoonstelling, ‘De ontdekking van de wereld’, zal dit concert een reis rond de wereld zijn.

Het programma:

Stravinsky - Suite italienne

Debussy - Vioolsonate

Messiaen - Theme et variations

Ravel – Tzigane

Locatie

Zondag 7 september 2014, 16.00 – Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Kijk voor meer informatie over het concert op de website van het

Symfonieorkest .

Kijk voor een bijzondere documentaire over Jan van Eyck op de AVROTROS Kunstpagina .

Deel dit artikel