Ter ere van het 10-jarig bestaan van Instituto Buena Bista (IBB), een vooropleidingsinstituut en plek voor hedendaagse kunst op Curaçao, wordt de Kunsthal van 4 juni t/m 21 augustus omgetoverd tot atelier voor talentvolle jongeren. Jongeren tussen de 14 en 24 jaar oud met een ambitie om naar de kunstacademie te gaan, kunnen zich aanmelden voor het project.

Het IBB is in 2006 opgericht door kunstenaars David Bade en Tirzo Martha als centrum voor contemporaine kunst op Curaçao. Het centrum is zowel een vooropleidingsinstituut als plek voor hedendaagse kunst die jonge talentvolle kunstenaars scout, begeleidt en voorbereidt op de juiste vervolgopleiding in de kunsten.

Open Atelier

Om hun 10-jarige bestaan te vieren komt IBB deze zomer naar de Kunsthal in Rotterdam. Tijdens het project ‘All you can Art’ zullen verschillende Nederlandse en internationale kunstenaars, onder wie David Bade, Tirzo Martha, Maartje Korstanje, Honoré dÓ, Elspeth Diederix, Lydia Schouten en Ronald Cornelissen, atelier houden in de Kunsthal, nieuw werk ontwikkelen, bestaand werk restaureren en les geven.

Portfolio

Jongeren tussen de 14 en 24 jaar oud met ambitie om naar de kunstacademie of een creatieve vervolgopleiding te gaan, maar nog zonder portfolio, kunnen zich aanmelden voor het project. Tijdens ‘ All you can Art’ werken deze jongeren samen met de kunstenaars aan hun portfolio en worden zij begeleid naar een vervolgopleiding.

Ben jij tussen de 14 en 24 jaar oud of ken jij iemand die interesse heeft in dit project? Schrijf je dan nu in voor de toelating op 16 april van ‘All you can Art’ in de Kunsthal.

Deel dit artikel