Cabaretier Emilio Guzman gaat een talkshow presenteren op Oerol! Maar kan hij dat wel?

Hij moet in de talkshow Uit de veren met Nhung en Emilio (het begint vroeg) acteurs, muzikanten en theatermakers interviewen en dus luisteren in plaats van zelf monologen houden. En het is ook nog eens een duopresentatie met theatermaker, actrice en schrijver Nhung Dam, die hij eigenlijk helemaal niet kent. Als dat maar goed gaat?!

George en Eran worden racisten?

En dan een serieuzer onderwerp: Waarom verandert Zwarte Piet nog steeds maar niet van kleur!? En waarom verdienen vrouwen nog steeds minder dan mannen? Carmen bezoekt de voorstelling George en Eran worden Racisten van theatermakers George en Eran en het zangduo Nordgrond. Een conflictkomedie over discriminatie en ongelijk, omdat het tegenwoordig wel heel moeilijk is om het goed te doen. Er is altijd wel iemand die zich onbegrepen of beledigd voelt en van mening is dat je het helemaal verkeerd ziet. Met een flinke dosis boosheid storten ze zich in de zoektocht naar een consensus en Carmen zoekt mee.

In de rubriek Waar of niet waar kijken we daarom of theater alleen voor witte mensen is. 

Met je hoofd in het plastic bij Bakkie Bike Cinema

Carmen stak haar hoofd tussen allerlei gekleurde plasticzakjes bij de 5D installatie Plastorama van Bakkie Bike Cinema. Maar voordat je hoofd een plekje in de installatie verdient, moet er gepompt worden om de CO2 voetafdruk te verkleinen en in de berg een animatie te starten. 

Cultuurbarbaren

Theater, dat is toch Halina Reijn naakt op een podium? Of alleen maar voor oude mensen? In de serie Cultuurbarbaren stapt Carmen Felix in de wereld van het theater. Carmen heeft (nog) niks met theater dus dat levert bijzondere momenten op. Zie hoe divers theater kan zijn en ontdek welke voorstellingen je geweldig - of juist verschrikkelijk vindt.

Deel dit artikel