Wat als slaap geen basisrecht meer is? Dat zou in sommige gevallen goed uit kunnen komen, op het moment dat 24 uur in een dag niet genoeg is om al je (school)werk af te krijgen, bijvoorbeeld. In deze aflevering van Cultuurbarbaren ontdekt Carmen dat een wereld waarin je je slaap moet verdienen niet echt ideaal is. 

Want wat nou als je niet zelf mag bepalen wanneer je slaapt? En je moet strijden om toch een dutje te mogen doen? Dit scenario komt terug in de voorstelling Valavond van Het Houten Huis/ De Noorderlingen: grens tussen de nacht en dag. Een groepje mensen probeert een slaapplek te bemachtigen, terwijl ze door het slaaptekort tot waanzin worden gedreven. 

Kunst op het strand

Ook mocht Carmen iets aan de zee geven. Of toch niet… Ze moest eerst deze vragen beantwoorden: Waar kom je vandaan? Wat ga je in de toekomst meenemen? En achterlaten? Klinkt allemaal nogal diep en mysterieus. En dat is de kunstinstallatie Wayfaring van collectief And Now eigenlijk ook. Maar het staat op een van de mooiste plekken van Terschelling, namelijk op het strand! Dat dan weer wel. Carmen bezocht de installatie en mocht ‘m zelfs aanvullen. Helaas zijn we er niet bij op 24 juni, want dan gaat de fik erin.

Terwijl Carmen met haar voeten in het zand stond, kreeg ze een appje van de Secret WhatsApp Service. De boodschap: een rave over twee uur in het bos! Daar werd maar eens bevestigd dat Oerolgangers niet vies zijn van een dansje. 

Cultuurbarbaren

Theater, dat is toch Halina Reijn naakt op een podium? Of alleen maar voor oude mensen? In de serie Cultuurbarbaren stapt Carmen Felix in de wereld van het theater. Carmen heeft (nog) niks met theater dus dat levert bijzondere momenten op. Zie hoe divers theater kan zijn en ontdek welke voorstellingen je geweldig - of juist verschrikkelijk vindt.

Deel dit artikel