Ooit gehoord van Hansje Brinker, het verhaal over de kleine jongen die zag dat er een gat in de dijk zat en het dorp redde door zijn vinger in de dijk te steken? Denk daar moeder Gerda als prostituee en homo-erotische scenes bij en je hebt Disasterlicious van theatergroep Young Gangsters. Op cultuur- en theaterfestival Oerol op Terschelling vecht 'Hansje' tegen de zee, letterlijk en figuurlijk.

Vluchteling Hassan, de participatiemaatschappij (It's up to you!): Disasterlicious zit vol met verwijzingen naar de huidige Hollandse kwesties. Alles is verpakt in een theaterstuk dat met een vette knipoog naar Amerikaanse actiefilms het verhaal van volksheld Hansje op een hilarische manier vertelt. 

Bedtime Stories

Bedtime Stories is een hypnotiserend live-hoorspel in een bos, waarin meesterverteller Thomas Dudkiewicz je meeneemt in een duister sprookje voor het slapengaan. 

Zo wordt de voorstelling van collectief URLAND beschreven. Klinkt het een beetje vaag? Dat dachten we bij Cultuurbarbaren ook, dus hebben we de proef op de som genomen. Mocht Meesterverteller een officiële titel worden, dan verdient Dudkiewicz die zeker.

Cultuurbarbaren

Theater, dat is toch Halina Reijn naakt op een podium? Of alleen maar voor oude mensen? In de serie Cultuurbarbaren stapt Carmen Felix in de wereld van het theater. Carmen heeft (nog) niks met theater dus dat levert bijzondere momenten op. Zie hoe divers theater kan zijn en ontdek welke voorstellingen je geweldig - of juist verschrikkelijk vindt.

Deel dit artikel