Dacht je dat jij een disfunctionele familie had? Dan heb je het gezin in de voorstelling 'IK' van BonteHond nog niet gezien. In een duinpan wordt een stevig statement gemaakt tegen vloggende millennials, narcisme en gehypte therapiesessies. 

We willen het misschien niet toegeven, maar bijna niemand kan nog zonder smartphone en een goede 4G-verbinding. Lekker de hele dag video’s streamen via YouTube. Zo ook puberdochter Lieve, een naam die ironisch genoeg niet bij haar karakter past. Zij is gedurende de voorstelling op zoek naar een goede WiFi-verbinding. Want al haar volgers zitten natuurlijk met smart te wachten op haar volgende vlog. En volgers die heeft ze, want ze stak zichzelf een keer per ongeluk in brand tijdens een vlog, wat haar 16 miljoen views opleverde. Tel hier een meningloze vader bij die dakkapellen verkoopt en een moeder die haar eigen onzekerheden op haar dochter projecteert en het feest is compleet. 

Een duidelijke IK is een sterke WIJ

Allemaal zijn ze op zoek naar waarde. En op zoek naar een publiek. Want het moet natuurlijk wel gezien worden. In een duinpan op Terschelling zoekt een gezin naar het IK. Onder leiding van een onconventionele therapeut Victor Victor (nee, geen tikfout) starten zij een individuele zoektocht om een hechter gezin te vormen. Want als je geen duidelijke IK bent, hoe kun je dan een sterke WIJ vormen? Deze voorstelling is een keiharde komedie over zingeving met melancholische muziek van REINDIER. IK is ook na Oerol nog te zien, check de website van BonteHond.

Uw Ware Zelfie

Wie ben ik? is het thema in de voorstelling IK. De personages moeten daar in het stuk zelf achter zien te komen. Het had ze misschien een hoop tijd gescheeld als ze Buro Rococo hadden ingeschakeld. Deze illustratoren lopen met hun mobiele glazen bol door de straat en lezen je persoonlijkheid door een glazen bol. Klinkt dat vaag? Carmen probeerde het uit en werd er (eindelijk) een beetje stil van. 

Cultuurbarbaren

Theater, dat is toch Halina Reijn naakt op een podium? Of alleen maar voor oude mensen? In de serie Cultuurbarbaren stapt Carmen Felix in de wereld van het theater. Carmen heeft (nog) niks met theater dus dat levert bijzondere momenten op. Zie hoe divers theater kan zijn en ontdek welke voorstellingen je geweldig - of juist verschrikkelijk vindt.

Deel dit artikel