In Bussum is een groep van 60 cursisten momenteel bezig met de voorbereidingen voor een expositie geïnspireerd op het werk van Van Gogh. Docent en kunstenaar Herman Tjepkema heeft zijn cursisten de afgelopen tijd alles geleerd over schilderen in de stijl van Van Gogh.

Van Gogh Wedstrijd

Toen iemand Herman Tjepkema wees op de AVROTROS Van Gogh Wedstrijd, stelde hij een aantal cursisten voor om tijdens de schilderles in de stijl van Van Gogh een werk te maken. Iedereen bleek zo enthousiast, dat inmiddels alle 60 cursisten met Van Gogh aan de slag zijn gegaan. Alle ‘Van Gogh’-werken worden op 2 en 3 mei geëxposeerd in de Oude School in Kortenhoef (open van 10:00 tot 17:00 uur).

Kortenhoef

Om zich te verplaatsen in Van Gogh zijn Tjepkema en zijn cursisten eerst op pad gegaan om foto’s te maken en inspiratie op te doen in Kortenhoef. Dit dorp doet Tjepkema erg aan de sfeer in Van Goghs schilderijen denken. Vervolgens hebben de cursisten geoefend met tekenen in de stijl van Van Gogh, waarna ze begonnen zijn aan het maken van hun kunstwerken. De schilderijen variëren van landschapsgezichten tot portretten en bevatten veel felle kleuren.

Een deel van de cursisten is van plan het gemaakte werk in te sturen voor de AVROTROS Van Gogh Wedstrijd.

Deel dit artikel