De Amerikaanse fotograaf Daniel Gordon (1980) is de winnaar van de Foam Paul Huf Award 2014. Dat maakte het Foam in Amsterdam op 12 maart 2014 bekend.

Internationaal fotografietalent

De Foam Paul Huf Award wordt ieder jaar uitgereikt aan een internationaal fotografietalent onder de 35 jaar. De winnaar krijgt een geldbedrag van 20.000 euro, een artist-in-residence in Amsterdam en een tentoonstelling in het Amsterdamse fotografiemuseum Foam.

Daniel Gordon

Dit jaar gaat de prijs naar de Amerikaanse fotograaf Daniel Gordon. Hij werd door een internationale jury gekozen uit honderd genomineerden uit 27 verschillende landen. Volgens de jury waren de inzendingen van hoge kwaliteit, maar was de keuze voor Daniel als winnaar unaniem.

Stilleven

Daniel Gordon gaat in zijn werk uit van de klassieke genres van het stilleven en het portret. Hij haalt beelden van internet en maakt daarvan collages, die hij vervolgens weer fotografeert. De foto’s die zo ontstaan zijn vaak groot en kleurrijk.

Paul Huf

De door Daniel gewonnen award is vernoemd naar de Nederlandse fotograaf Paul Huf (1924-2002). Huf stond bekend om zijn vernieuwende manier van fotograferen en was nauw betrokken bij de oprichting van Foam.

Deel dit artikel