De Italiaanse dirigent Daniele Gatti zal Mariss Jansons opvolgen als chef-dirigent van Het Koninklijk Concertgebouworkest.

Jansons stopt aan het einde van dit seizoen. Gatti neemt zijn taak over.

Daniele Gatti

De Italiaanse dirigent Daniele Gatti weet steeds opzien te baren met zijn interpretaties van het grote orkestrepertoire. Hij volgde in september 2008 Kurt Masur op als chef-dirigent van het Orchestre National de France. Een jaar later werd hij chef-dirigent van het Opernhaus Zürich.

Daniele Gatti is geen onbekende voor het Concertgebouworkest. Hij is sinds zijn debuut met werken van Strauss en Wagner regelmatig te gast bij het Koninklijk Concertgebouworkest, waarmee hij ook in het buitenland optreedt. Zijn eerstvolgende optredens met het orkest zijn in november (Mahler 6) en december (met violist Leonidas Kavakos).

Bekijk hier: Brahms - Tragische Ouvertüre door het Koninklijk Concertgebouw Orkest o.l.v. Daniele Gatti.

 

En bekijk ook Mahlers Symfonie nr. 5 met introductie waarin Gatti aan presentator Hans van den Boom uitlegt dat het hier niet alleen een instrumentale liefdesbrief van Gustav aan Alma betreft maar hoe het adagietto een seksueel hoogtepunt ten gehore brengt.  

 

Deel dit artikel