Zaterdag 6 en zaterdag 13 februari presenteert Lucas De Man de derde editie van De Grote Kunstshow.

De Grote Kunstshow brengt beeldende kunst theatraal tot leven. Kunstliefhebbers wandelen niet door museumzalen, maar krijgen op het schouwburgpodium, comfortabel in een stoel, bijzondere werken voorgeschoteld. Kunstuur-presentator Lucas De Man gaat met het publiek in gesprek, prikkelt hen met vragen en onverwachte invallen en maakt zo van kunst lichtvoetig theater.

Derde editie

Met voordrachten, interviews, monologen en muziek worden de werken van een nieuwe ervaring voorzien. Deze editie presenteert Lucas De Man rebelse werken uit de privécollectie van Kul Rattan Chadha. Zo’n vijftien jaar geleden startte hij met zijn collectie. Uitgangspunt bij de verzameling was de leef- en denkwereld van jongeren. Zijn collectie bestaat uit werk van jonge internationale kunstenaars, als Marc Bijl, Rita Ackermann, Jen Liu en Paul McCarthy.

Radicale vernieuwing

'Als je tien minuten met driehonderd mensen om een kunstwerk gaat zitten, beleef je dat werk veel intensiever', aldus oprichter Johan Idema over De Grote Kunstshow. Voor zijn vernieuwende ideeën om kunst te presenteren kreeg de cultureel ondernemer de Radicale Vernieuwers Oeuvreprijs. De Grote Kunstshow bedacht en realiseert hij samen met curator en kunstcritica Nina Folkersma en Stadsschouwburg Amsterdam.

De Grote Kunstshow is zaterdag 6 februari 2016 in de Stadsschouwburg Amsterdam en zaterdag 13 februari 2016 in de Rotterdamse Schouwburg te zien.

Voor het eerst wordt dit jaar in Stadsschouwburg Amsterdam, speciaal voor jongeren en kinderen, ook De Kleine Kunstshow georganiseerd.

Deel dit artikel