Vrijdag 19 september was De Klassieken Thuis op de woonboot van pianist Ivo Janssen. Bekijk de foto's!

De Klassieken Thuis is een onderdeel van De Klassieken op NPO Radio 4, waarbij tussen 09.00 en 12.00 De Klassieken wordt gemaakt en uitgezonden vanuit het huis van een bekende muzikant, componist of dirigent. Vrijdag 19 september vond De Klassieken Thuis plaats op de woonboot van pianist Ivo Janssen.

Ivo Janssen

Pianist Ivo Janssen studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Tijdens en na zijn studie won hij vele prijzen, onder andere de Jacques Vonk prijs, waardoor hij de gelegenheid kreeg om in het buitenland verder te studeren. In 1988 debuteerde Janssen in het Concertgebouw in Amsterdam. In 1994 begon hij met de opnames van zijn Bach cyclus. Janssen verzorgde onder zijn eigen label VOID Classics de uitvoering en opnames van de complete pianowerken van Johann Sebastian Bach. In 1998 werd de eerste CD in deze reeks uitgebracht. In 2007 werd het project afgerond met de laatste opname: Die Kunst der Fuge. De laatste jaren treedt Janssen veel op met schrijfster en dichter Anna Enquist.

De Klassieken Thuis       

Vrijdag 19 september zond De Klassieken live uit vanaf de woonboot van Ivo Janssen, die door hem zelf volledig is omgebouwd tot drijvend concertzaaltje. Van 09.00 tot 12.00 praatte presentator Hans Smit met Janssen over zijn werkzaamheden en leven als pianist.

Bekijk de foto's voor een indruk van deze mooie ochtend:

Deel dit artikel