Naar de mooiste concerten met 50% korting? Dat kan. Bekijk hier de speciale aanbieding.

Voor de Robeco SummerNight op 6 juli mogen wij een speciale actie aanbieden. Bij aankoop van één kaart krijgt u de tweede gratis. Wilt u gebruik maken van deze actie? Bestel uw kaarten en vul de couponcode in. De korting wordt dan automatisch verrekend.

Couponcode 6 juli: RO060714SA

6 juli

Radio Filharmonisch Orkest

Carlo Rizzi, dirigent

Radovan Vlatkovic, hoorn

1. Tsjaikovski - Romeo en Julia, fantasie-ouverture naar Shakespeare in b

2. R. Strauss - Eerste hoornconcert in Es, op. 11

3. Dvořák - Achtste symfonie in G, op. 88

Tsjaikovski voelde zich aangetrokken tot de grote drama’s van Shakespeare. Diens klassieker Romeo en Julia vormde hij om tot een muzikaal juweeltje. In zijn symfonisch gedicht staan de fluiten voor Julia, en de hoorn voor Romeo. Hun liefde bloeit en groeit, maar de vete tussen hun families ook. De gevolgen zijn dramatisch. Tsjaikovski’s ‘liefdesthema’ komt voor in talloze films en televisieseries, tot in SpongeBob aan toe. De prachtige muziek inspireert bijna anderhalve eeuw later nog steeds.

‘Radovan Vlatkovic doet de hoorn zingen’, aldus de pers. Vlatkovec soleert in Richard Strauss’ Eerste hoornconcert. Een jeugdwerk van een componist die letterlijk opgroeide met de hoorn. Strauss’ vader was een vermaard virtuoos. ‘Een vreselijke kerel,’ aldus Wagner, ‘maar als hij speelt kun je niet boos blijven.’ Zoon Strauss schreef een kleurrijk en energiek concert, dat veel te weinig uitgevoerd wordt.

Meer informatie over de Robeco SummerNights op Robecosummernights.nl.

Deel dit artikel