Hét moment: dat ene onsterfelijke moment in uw leven waar u later aan herinnerd wil worden. Die historische momenten zitten ook de in klassieke muziek. Elke week wordt er in De Tiende van Tijl zo’n onsterfelijk moment uit de klassieke muziekgeschiedenis uitgelicht.

Wat is nou een moment?

Een moment duurt tussen de 1 en 25 seconden. Een voorbeeld: in het laatste deel van het Tweede Pianoconcert van Rachmaninov zit een virtuoze uitbarsting. Kort daarop volgt een seconde stilte. Die ene seconde waarin er niks was, maar toch alles: dat is een moment. Of die eerste paar historische maten van de Vijfde van Beethoven. Het zijn er maar een paar, maar iedereen kent ze: pam-pam-pam-pammm.

Kent u ook zo'n moment? Die ene seconde stilte, of een paar historische maten uit de rijke klassieke muziekgeschiedenis? Laat het ons weten! Alles is toegestaan: of u nou een prachtig verhaal stuurt, of een audio/video-fragmentje van uw moment.

Hoe stuur ik mijn moment op?

Twitter met #detiende of @detiendevantijl, stuur uw fragment op via de Facebook-pagina van De Tiende van Tijl of laat het weten via detiendevantijl[at]avrotros[dot]nl.

Deel dit artikel