Kunstenaar Judith de Leeuw, JDL Streetart, heeft speciaal voor het tv-programma ‘Voor het leven’ en KWF een muurschildering gemaakt. Het werk 'Brightness in the clouds of cancer', dat te zien is in Rotterdam, is een statement voor het leven.

JDL Streetart wordt gezien als één van de beste street artists ter wereld. Haar muurschildering voor ‘Voor het leven’ beeldt een vrouw af die opgaat in mist en daar ook door omringd wordt. Tijdens deze situatie omarmt ze haar kind. 

Het ontwerp is gebaseerd op geïnterviewde kankerpatiënten uit ‘Voor het leven’: Pim, Kelly en Ilse. Allemaal gaven ze aan bewuster van het leven te kunnen genieten sinds de diagnose kanker, met name de liefde van familieleden. 

kunstwerk-judith-de-leeuw-voor-het-leven-totaal.jpg
Judith de Leeuw -Brightness in the clouds of cancer (2022). Foto: Elvin Boer
kunstwerk-judith-de-leeuw-voor-het-leven-totaal.jpg

Een boodschap voor heel Nederland

Judith: ‘Het leven kan vaak onhelder beleefd worden, veel dingen die we beleven spreken vanzelf. Pim, Kelly en Ilse ervaarden hoe een diagnose een blik op de wereld compleet ondersteboven kan zetten. Naar mijn mening kunnen we veel leren van deze kankerpatiënten. Met of zonder diagnose moeten we door de wolken de waarde van het leven kunnen zien, omdat het morgen zomaar afgelopen kan zijn. 

Deze muurschildering is een boodschap voor heel Nederland; Een les van Pim, Kelly en Ilse. Wacht niet tot morgen om uit te spreken dat je van je vader, dochter of moeder houdt. Geniet van de zon die schijnt, de benen waar je op loopt en het lichaam dat met je mee ademt. Probeer door de mist te zien, waardeer en besef wat je hebt. Omarm het leven, bewuster en helderder dan ooit van tevoren.’

Judith-de-Leeuw-bij-kunstwerk-voor-het-leven-kwf.jpg
Judith de Leeuw bij eerste fase van het kunstwerk
Judith-de-Leeuw-bij-kunstwerk-voor-het-leven-kwf.jpg

Voor het leven

Frits Sissing presenteerde maandag 30 mei 2022 live vanuit Rotterdam de vernieuwde tv-show ‘Voor het leven' (voorheen ‘Nederland staat op tegen kanker’), die draaide om hoop en energie voor iedereen die te maken heeft met kanker. 

Als hoogtepunt van ‘Voor het leven’ werd Judiths dertig meter hoge kunstwerk op de Kop van Zuid in Rotterdam onthult. Tijdens de uitzending kon iedereen een uniek stukje van symbolische waarde van Judiths kunstwerk kopen.

Wil jij ook nog een stukje kopen? Dat kan tot vrijdag 3 juni 2022 om 09.00 uur op de website van het KWF. Het geld gebruikt het KWF voor het financieren van kankeronderzoek en voor investeringen in een beter leven met kanker en na kanker.

Deel dit artikel