De weersvoorspellingen voor het komende weekend zijn iéts minder zonnig, dus ideaal om een museumpje te pakken. Bovendien is het, op 5 en 6 april, ook nog eens Museumweekend!

Het Museumweekend wordt georganiseerd door de Museumvereniging. Bijna driehonderd Nederlandse musea organiseren in het kader van het thema Doe een museum allerlei activiteiten. De meeste deelnemende musea zijn bovendien gratis of met korting toegankelijk.

Ga bijvoorbeeld eens naar Het Dolhuys in Haarlem. Daar kun je dit weekend meelopen met Dwalen door het brein, een rondleiding over de hersenen. Of bezoek voor 1 euro de tentoonstelling Cinema Remake – art & film in EYE, waarin werk wordt getoond van filmmakers en kunstenaars die bestaande films als uitgangspunt nemen om iets nieuws te creëren. Ook leuk is fotografiemuseum Foam, waar je een Mini-me workshop kunt volgen. Een Mini-me is een kleine versie van jezelf die je terug plaatst in de echte wereld en opnieuw fotografeert. Kortom: er is genoeg te doen voor iedereen.

Het Museumweekend vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 april. Op www.museumweekend.nl vind je informatie over alle deelnemende musea met hun openingstijden, adresgegevens en speciaal voor dit weekend georganiseerde activiteiten.

Deel dit artikel