Kunstmagazine MUZE zoekt een nieuwe cover. Schilderkunst, fotografie of graffiti, alles is mogelijk op een leeg canvas. Doe mee en wie weet schittert jouw ontwerp op de voorkant en ga je op kunstreis! 

Einde Coverwedstrijd

Vanaf dit moment kun je jouw werk niet meer insturen voor de Coverwedstrijd. Vragen kun je mailen naar kunstwedstrijd[at]avrotros[dot]nl

Cover-art

Een cover van een magazine is een waar kunstwerk op zich. Het valt op, het is out-of-the-box en het doet wat met je. AVROTROS is voor het ledenmagazine MUZE opzoek naar een nieuwe cover. En willen graag jouw covert-art zien. Want wij zijn er van overtuigd dat in ieder mens een kunstenaar verschuilt. Inspiratiebron zoekt dus een nieuwe inspiratiebron.

Vanaf maandag 2 september t/m maandag 30 september 12.00 uur kun je jouw cover uploaden via het formulier onderaan deze pagina. Let wel op: om mee te doen aan deze wedstrijd dien je AVROTROS lid te zijn. Ben je dat nog niet? Niet getreurd, het is zo gebeurd. 

De opdracht

Om mee te doen met de coverwedstrijd dient jouw creatie te voldoen aan een onderwerp. Het onderwerp waar je jouw creativiteit op los mag laten is: Onderweg.

Je hele leven lang ben je onderweg. Onderweg naar inspiratie, onderweg naar je werk of onderweg naar je uiteindelijke doel in je leven. Echte kunstenaars waren dat ook. Van Gogh was onderweg naar nieuwe technieken, composities en kleur. Terwijl Gauguin zijn hele leven onderweg was naar vrijheid, erkenning en herkenning. Waar gaat jouw reis naartoe? Wat is jouw bestemming? Waar vind je jouw inspiratie? 

Je mag niet alleen de voorkant van het magazine ontwerpen, maar ook de achterkant. Om een idee te krijgen van het formaat en waar tekst komt te staan, kun je via de onderstaande knop het covertemplate van MUZE downloaden. 

Download covertemplate van MUZE

IMG_6726_kopie.png
COVER ART
IMG_6726_kopie.png

Jury

De jury van de coverwedstrijd bestaat uit kunstenaar en reconstructieschilder Charlotte Caspers (ook wel bekend van Het geheim van de Meester), mediadirecteur AVROTROS Bart Barnas en eindredacteur van MUZE Maaike Pilgram. Zij kiezen op basis van de digitale inzendingen de beste cover. 

Wat kun je winnen?

Het ontwerp van de winnaar wordt dé cover van de november-editie van MUZE. Deze komt uit op donderdag 14 november 2019. Ook zal de winnaar in het magazine te zien zijn met een interview. Kortom: jouw cover-art wordt bekend. Als kers op de taart ontvang je een vergoeding van €500,- en word je nog op kunstreis gestuurd naar het Spaanse Bilbao en San Sebastián via SRC Reizen én mag je iemand meenemen. 

Over MUZE

Het ontwerp komt op de cover van MUZE, het kunstmagazine van AVROTROS. Een magazine met een missie: iedere Nederlander van kunst laten genieten. Niet hoogdravend, wel van hoge kwaliteit. Met MUZE opent AVROTROS de ogen van kijkers en geeft het vier keer per jaar inspiratie voor de leukste kunstuitjes. 

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven over alles rondom de MUZE coverwedstrijd? Meld je aan voor de AVRTOROS kunstnieuwsbrief. Vink op de pagina ‘Kunst’ aan om deze nieuwsbrief te ontvangen.

Hoe doe je mee?

  • Laat je creativiteit de vrije loop en denk buiten de gebaande paden. Je bent zelf de maker van het ontwerp en je mag met één ontwerp deelnemen. 
  • Jouw ontwerp moet natuurlijk op de voor- en achterkant passen van MUZE. Download covertemplate van MUZE, zodat je de juiste afmeting hebt.
  • Maak een JPEG-bestand van maximaal 2MB van je ontwerp en upload deze vanaf maandag 2 september 2019 in het formulier onderaan deze pagina. 
  • Inzendingen moeten uiterlijk op maandag 30 september voor 12:00 uur bij ons binnen zijn. Na de sluitingsdatum van de wedstrijd op maandag 30 september 12:00 uur nemen we contact op met de door de jury selecteerde winnaar.
  • De wedstrijd is exclusief voor AVROTROS leden. Om mee te doen met de kunstwedstrijd dien je lid te zijn van AVROTROS. Nog geen lid? Word AVROTROS Kunstlid en ontvang 4x per jaar het kunstmagazine MUZE en steun kunst op televisie, radio en online.
  • AVROTROS behoudt zich het recht voor om inzendingen waaraan aanstoot genomen kan worden, van deelname uit te sluiten.

Aanmelden MUZE Coverwedstrijd

Onderstaande gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het aanmelden als deelnemer aan de MUZE Coverwedstrijd. Op basis van de afbeelding selecteert de jury een winnaar. We vragen je e-mailadres om je op de hoogte te houden van je inzending en je telefoonnummer om je snel te kunnen bereiken als je ontwerp door de jury wordt geselecteerd. Je postcode en huisnummer hebben we nodig om te verifiëren of je AVROTROS-lid bent. Je gegevens worden niet doorgegeven aan derden en worden na drie maanden verwijderd.
 

Deel dit artikel