Sopraan Patricia Petibon en tenor Philippe Jaroussky zingen de hoofdrollen in deze magische opera van Händel, opgenomen tijdens het Festival d'Aix-en-Provence.

Händels 'Alcina'

'Alcina' is een opera van Georg Friedrich Händel, gebaseerd op een verhaal van Ludovico Ariosto. Wie het verhaal heeft bewerkt is niet bekend, maar het is wel duidelijk dat het inhoud teruggrijpt naar de opera 'L'isola di Alcina'. De eerste opvoering van 'Alcina' was in het Convent Garden Theater in Londen, in 1735. 'Alcina' is een magische opera, wat wil zeggen dat er een transformatie gaande is binnen het verhaal. Het realisme is minder belangrijk dan de emotie. Deze opera's, met 'Alcina' als goed voorbeeld, spreken sterk tot de verbeelding van het publiek. 'Alcina' gaat samengevat over een tovenares op een betoverd eiland.

Titelrollen

De hoofdrollen van de opera worden vertolkt door een aantal grote namen binnen de operawereld: onder anderen tenor Philippe Jaroussky, sopraan Patricia Petibon en sopraan Anna Prohaska. De muziek wordt gespeeld door het Freiburger Barockorchester o.l.v. Andrea Marcon.

Maak kans op de dvd (verlopen)

We mogen in totaal vijf exemplaren van de dvd 'Alcina' weggeven. De vraag was: In augustus staat tenor Philippe Jaroussky op het Festival Oude Muziek Utrecht 2016. Met welk ensemble treedt hij dan op? Het antwoord is: Ensemble Artaserse. De winnaars zijn: mevr. de Vlier uit Monnickendam, mevr. Weerd uit Veenendaal, mevr. Hoogervorst uit Hoorn, dhr. van Lieshout uit Utrecht en mevr. Wolfswinkel uit Hilversum. Van harte gefeliciteerd!

DVD-informatie:

Georg Friedrich Händel

Alcina

Met o.a. Patricia Petibon (Alcina), Philippe Jaroussky (Ruggiero), Anna Prohaska (Morgana) en Katarina Bradić (Bradamante)

Erato 0190295974367

Bekijk een voorproefje van de opera:

 

Deel dit artikel