Het Instagram-account dat je niet mag missen op deze Wereld Emoji Dag is dat van Edvard Emoji. Het is de Waar is Wally onder de kunst en brengt Kunst met de grote K en populaire cultuur samen. 

Edvard Emoji is een social media project dat eerst vooral was bedoeld als bron voor docenten om vergeten kunstwerken tot leven te wekken. Dit door een emoji toe te voegen aan klassieke kunstwerken en ze zo terug te brengen naar het heden. De emoji wordt verstopt in het werk. En niet door ze ergens minuscuul weg te werken, maar juist door ze in het werk op te laten gaan. Soms lukt dat heel subtiel, soms iets minder subtiel.

Edvard Munch Emoji

Met de naam Edvard Emoji refereert het project naar kunstenaar Edvard Munch, maker van het schilderij De Schreeuw. Daarnaast verwijst het naar de emoji met het gezicht schreeuwend van angst, ook wel de Munch-emoji of de schreeuw-moji genoemd. Zo is Munchs De Schreeuw het enige schilderij met een eigen emoji! Terwijl de figuur op Munchs schilderij eigenlijk zijn oren dichthoudt tegen, zoals Munch dat zelf zou hebben gezegd, 'de schreeuw van de natuur' en dus zelf helemaal niet schreeuwt...

De 9 kunstzinnige instagram-accounts die je niet mag missen

Waar is de emoji?

De redactie verzamelde de leukste vondsten van Edvard Emoji voor je. Laat je ogen over de kunstwerken glijden en focus je op de details. Ontdek waar de emoji te vinden is in deze kunst classics. Zelfs als je de werken goed kent levert het een nieuwe manier van kijken op.

Deel dit artikel