Zodra woensdag 25 maart de avond valt, zijn er in het Rijksmuseum in Amsterdam levensgrote lichtportretten te bewonderen.

Bekijk hierboven de Close Up documentaire Dwalen door het Rijksmuseum

Lichtportretten

Geïnspireerd door het lichtgebruik van Rembrandt, heeft kunstenaar Eelco van den Berg 20 portretten van ‘gewone’ Amsterdammers uitgewerkt in graffiti-achtige kunstwerken. De portretten zullen geprojecteerd worden in de Philipsvleugel en zijn ‘s avonds van 19.00 tot 05.00 uur van buitenaf te zien voor eenieder die de doorgang onder het Rijksmuseum neemt.

Dutch Master of Light

De portretten zijn een onderdeel van de expositie Dutch Masters of Light en vestigen de aandacht op de grote rol die licht speelt in het werk van Rembrandt. Hij experimenteerde graag met licht in zijn schilderijen en staat dan ook niet voor niets bekend als ‘de meester van het licht’. Momenteel staat het museum in het teken van Rembrandt en de lichtexpositie maakt deel uit van de Late Rembrandt tentoonstelling.

Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum biedt met ruim 200 zalen een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis. Met name de collectie schilderijen van 17e-eeuwse werken van Nederlandse schilders is wereldberoemd. Daarnaast bezit het museum een rijke collectie van Aziatische kunst. In de bovenstaande Close Up documentaire zijn het museum en haar bijzondere collecties te bewonderen.

De expositie Dutch Masters of Light is te zien van 25 maart t/m 8 april 2015

Deel dit artikel