Opium op 4, NPO Radio 4, AVROTROS en VondelCS organiseerden dit jaar gezamenlijk de allereerste editie van het Torenkamerfestival. Sinds de opening van VondelCS in mei 2014 werkt er wekelijks een jonge kunstenaar in De Torenkamer. Op vrijdag 5 juni 2015 werden tijdens het Torenkamerfestival in VondelCS alle kunstwerken die daar tot stand zijn gekomen eenmalig getoond in een grote overzichtstentoonstelling. Met kunstwerken van o.a. Niels Broszat, Raquel Huijgen, Louise te Poele, Fant de Kanter en vele anderen.

Bekijk de video van het Torenkamerfestival in de player hierboven.

>Bekijk het PROGRAMMA van TORENKAMERFESTIVAL 2016

Terug naar de oorsprong

Na ruim een jaar kunstenaars te hebben ontvangen in De Torenkamer, werd de balans opgemaakt en werden alle kunstenaars uitgenodigd om nog voor een laatste keer met hun kunstwerken terug te komen naar VondelCS. Daarmee is er een variëteit aan kunstwerken te zien. Schilderijen, tekeningen, theater, sculpturen, apps, gedichten, opgezette dieren en opera aria’s: alles is al eens gemaakt in De Torenkamer en was eenmalig te bewonderen tijdens het Torenkamerfestival. Al wandelend door de verschillende ruimtes van VondelCS en het park, kon je al het moois ontdekken dat De Torenkamer heeft voortgebracht. Daarnaast is er in De Torenkamer een speciale app ontwikkeld die achtergrondinformatie geeft en kunstwerken toont die met het blote oog niet te zien zijn. Een unieke ervaring dus!

De Torenkamer

Voor de rubriek van het NPO Radio 4-programma Opium op 4 werkt er iedere week een jonge getalenteerde kunstenaar in De Torenkamer. Ruim 70 kunstenaars hebben hier al de kans gekregen om zich een week volledig te richten op het maken van één kunstwerk. In Opium op 4 wordt op maandag en woensdag de voortgang van het werk besproken. Op vrijdagavond wordt het kunstwerk in de uitzending gepresenteerd. Opium op 4 is een radioprogramma dat live wordt uitgezonden vanuit VondelCS, waarin klassieke muziek, kunst en cultuur centraal staan. De presentator ontvangt iedere werkdag een hoofdgast en er is live muziek.

Het festival

Alle kunstwerken waren op vrijdag 5 juni 2014 te zien in en rondom VondelCS.

Meer informatie over de Torenkamer van Opium op 4 is te vinden op www.opiumop4.nl.

Deel dit artikel