Op 21 maart vieren we de 330e verjaardag van de legendarische barokcomponist Johann Sebastian Bach. Zijn muziek staat in de weken voor Pasen weer volop in de belangstelling. In alle grote concertzalen van Nederland wordt wel een Matthäus- of Johannespassie uitgevoerd. Van 21 maart t/m 3 april zit er bij NPO Radio 4 een team van Bach-specialisten, onder wie Ton Koopman, klaar om al uw vragen over Bach en zijn meesterwerken te beantwoorden. Zo wordt de passietijd voor iedereen weer begrijpelijk, èn onvergetelijk!

Bach-specialisten

Vanaf zaterdag 21 maart zit er bij NPO Radio 4 een team van Bachkenners voor u klaar om al uw ingewikkelde, maar ook doodgewone vragen over de componist en zijn werk te beantwoorden. De specialisten zijn onder andere dirigenten Jos van Veldhoven en Ton Koopman, de musici van de Nederlandse Bachvereniging, voormalig kamervoorzitter Gerdi Verbeet en minister Ronald Plasterk. Zij gaan in op alles wat u altijd al wilde weten over Bach - maar nooit durfde te vragen.

Radio

Op de website èn in de radioprogramma's van NPO Radio 4 krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen. Er worden elke dag een aantal vragen uitgekozen en er komen dagelijks verschillende Bachkenners aan het woord. Ook zullen er leuke prijzen te winnen zijn. Wilt u uw kennis over Bach vast een beetje opfrissen? Lees dan zijn biografie.

Beluister concerten

Wij selecteerden als voorbereiding op de komende Paastijd alvast een aantal mooie concertopnamen met muziek van Bach uit ons archief. Beluister onder andere de Johannespassie, de Actus Tragicus en een ontroerende uitvoering van ‘Erbarme Dich’ tijdens het Prinsengrachtconcert. U vindt de concerten in het rechterblok naast deze pagina.

Bekijk het promotiefilmpje van Radio 4  

Deel dit artikel