Tijdens het Nederlands Film Festival kun je op de Neude in Utrecht 14 bijzondere kunstwerken zien die de diversiteit van Nederland tonen.

Kunstenaars

De volgende kunstenaars hebben meegewerkt aan de expositie: Teemong, RaQuel van Haver, Mounir Raji, Brian Elstak, Yousef Gnaoui, Farida Sedoc, Derek Otte, Menno Otten, Miek Uittenhout, KwameKwanza, Jay Sunsmith, Jerry K.L. Afriyie, Shirin Mirachor en Stephan Achterberg.

Het belang van diversiteit

Het gaat om een samenwerking tussen het Nederlands Film Festival en Stichting IEDER1. Het doel van de kunstwerken is om de inwoners en bezoekers van de stad stil te laten staan bij het belang van diversiteit. Ook is het een oproep voor de Parade van IEDER1 aanstaande zondag.

De Parade van IEDER1

De Parade is een initiatief van acteur Nasrdin Dchar en is bedoeld voor alle Nederlands die de verschillen in de samenleving zien als een kracht. De Parade van IEDER1 is ontstaan uit zorgen over het verharde debat, waarin polarisatie en discriminatie hoogtij vieren.

De expositie op de Neude in Utrecht is elke dag tot en met 30 september gratis te bezichtigen. De Parade van IEDER1 vindt plaats op zondag 25 september in Amsterdam. De start is bij het Arena park om 12:30 en om 14:15 op het Amstelstation – Uitgang Amstelplein/HVA. Eindpunt: Museumplein met diverse sprekers en artiesten.

Deel dit artikel