Beeldend kunstenares Ien Sluyters exposeert met zeven imposante beelden in de Van Gogh Kerk in Etten-Leur. Minder dan een maand geleden won ze nog met vriendin en collega kunstenares Maud Jongsma-van Loon de publieksprijs van de AVROTROS Van Gogh Wedstrijd.

Ien Sluyters

Na wat omzwervingen, startte Ien Sluyters in 2010 de opleiding Beeldhouwkunst aan de Academie voor de Schone kunsten in Antwerpen. Begin 2012 startte Sluyters samen met Marjon Deul het kunstenaarscollectief Mainkunstenaars in Oisterwijk. Zij hebben samen een atelier in een voormalige leerfabriek. Sluyters: ‘Hierin is ruimte voor ons eigen proces, onze experimenteerzucht en vullen we elkaar ontzettend aan in het vrije werk.’

De expositie

De expositie in de Van Gogh Kerk bestaat uit zeven door Ien Sluyters gemaakte beelden van Van Gogh. Elk beeld is vervolgens bewerkt door een andere kunstenaar. Onder andere Rob Scholte, Marianne van de Berg, Rob van Trier, Jean-Pierre Nijs en Maud Jongsma-van Loon hebben hieraan meegewerkt. Na Etten-Leur verhuizen de kunstwerken naar Amsterdam Art Square op het Museumplein.

De expositie in de Van Gogh Kerk in Etten-Leur is nog te bezichtigen t/m 20 juli 2015.

Deel dit artikel