150 kinderen deden mee aan de AVROTROS Van Gogh Wedstrijd. Zes daarvan maakten kans op de Van Gogh Junior Prijs. Op 17 mei 2015 maakte juryvoorzitter en directeur van het Van Gogh Museum, Axel Rüger, in VondelCS bekend dat de prijs naar 'De kamer van Van Gogh' van Fatima Bouankoud (10 jaar) gaat.

De jury over het winnende werk

'Het werk is duidelijk geïnspireerd op Van Gogh en Fatima heeft een bijzondere draai weten te geven aan het schilderij De slaapkamer. Hoewel het werk van Van Gogh vaak als vrolijk gezien wordt, is in het werk van Fatima de meer duistere kant van Van Gogh te zien', aldus de jury.

Van Gogh Museum

Fatima Bouankoud ontving een Van Gogh schoolpakket uit handen van juryvoorzitter Axel Rüger. Tot haar grote verrassing voegde hij daar een expositie in het Van Gogh Museum aan toe!

AVROTROS Van Gogh Wedstrijd

In het kader van het Van Gogh Jaar 2015 startte AVROTROS in april met de AVROTROS Van Gogh Wedstrijd. De opdracht luidde: laat je inspireren door Vincent van Gogh en maak een origineel kunstwerk. In een maand tijd stroomden er via deze website 3700 kunstwerken binnen. Schilderijen, foto's, beeldhouwwerken, werken van vilt en stof: de inzendingen waren zeer divers.

Het werk van Fatima Bouankoud is samen met dat van jurywinnaar Rutger van der Tas tot en met 31 juli 2015 in het Van Gogh Museum te zien.

Deel dit artikel