Komend weekend, van 27 t/m 29 mei, staat Den Haag voor de derde keer in het teken van vernieuwend Nederlands Design tijdens het festival Designkwartier, te vinden in het levendige Zeelheldenkwartier.

Het festival

Kimono’s geïnspireerd op de 100-jarige Amsterdamse School van Christie van der Haak. Pop-up jassen van Vera de Pont die geen schaar meer nodig hebben. Een bouwdoos ‘Hackjes’ met koppelstukken voor creatieve kinderen om hun eigen speelgoed te maken van Studio David van der Stel. Garen van zeewier door Studio Nienke Hoogvliet die onderzocht hoe zeewier gebruikt kan worden om de textielindustrie te verduurzamen. Tijdens het festival Designkwartier komen toonaangevende ontwerpers en nieuw talent bij elkaar om nieuwe projecten op gebied van Design te presenteren aan het publiek. Dit gebeurt zowel in de vorm van presentaties en exposities als in winkels en tijdens activiteiten. Tijdens het festival zijn ook de ontwerpers zelf aanwezig om hun werk toe te lichten, waaronder de nieuwe lichting ontwerpers van de KABK (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten) uit Den Haag, die een selectie uit haar collectie toont en verkoopt.

Creatief ondernemerschap

Het festival is opgericht door Edwin Pelser, eigenaar van de gelijknamige designwinkel in Den Haag, interieurstyliste Susanne Kennedy en evenementenorganisator Mei-Lan Tjoa om creatief ondernemerschap een plek te geven. Volgens hen dragen ontwerpers en andere creatieve denkers met nieuwe inzichten en originele invalshoeken bij aan het oplossen van kleine en grote maatschappelijke problemen.

Programma

De route van het festival loopt langs ruim 50 gevarieerde locaties zoals pop-up stores, winkels, galeries, museum Panorama Mesdag, rijksmonument de Tempel, kunstcentrum Stroom Den Haag en verrassende plekken als binnentuinen, woonhuizen en industriële loodsen. Er zal veel te zien en te doen zijn. Zo zijn er interviews met ontwerpers tijdens Dutch Design Daily LIVE Pop-Up, kan het publiek zelf een kunstzinnige collage maken bij Windmakers – een platform voor jonge makers uit Den Haag – en bouwt Carte Blanche Concepts een installatie van koek waar iedereen van mag eten.

Festival Designkwartier Den Haag is te bezoeken van 27 t/m 19 mei in het Zeeheldenkwartier in Den Haag.

Deel dit artikel