Van 4 t/m 26 juni kunt u door heel Amsterdam weer genieten van geweldige theater- en muziekvoorstellingen. Holland Festival ontstond na de Tweede Wereldoorlog, uit een diep verlangen naar kunst en muziek. Het festival is inmiddels uitgegroeid tot een project vol artistieke uitwisseling tussen podiumkunsten.

Holland Festival

Het Holland Festival toont klassieke en eigentijdse muziek, opera, muziektheater, klassiek en eigentijds theater, dans, multidisciplinaire theaterproducties, popmuziek, wereldmuziek, film en incidenteel presentaties van diverse beeldende kunstvormen. De eerste voorstelling van het festival was op 15 juni 1948, in de Stadsschouwburg Amsterdam. Op het programma stond 'Pelléas en Mélisande', door de Wagnervereeniging. Ook dit jaar heeft Holland Festival weer een prachtige programmering, met gerenommeerde voorstellingen uit binnen- en buitenland.

Die Schöpfung

Op 13 en 14 juni spelen Collegium Vocale Gent o.l.v. René Jacobs, barokorkest B'Rock en drie topzangers Haydns klassieke meesterwerk 'Die Schöpfung'. Tegelijkertijd is een speciaal op de muziek gemaakte film van de Berlijnse kunstenaar Julian Rosefeldt te zien, met immense, uitgestrekte landschappen: woestijnen, rotsen en stukken halfbegroeid land. De mens hierin oogt nietig en zoekend, maar beweegt zich toch vastberaden voort. Een ideaal beeld bij het oratorium, dat gebaseerd is op de Bijbelboeken Genesis en Psalmen en John Miltons epische gedicht 'Paradise Lost'. Rosefeldts film zet Haydns geïdealiseerde scheppingsverhaal in het perspectief van de moderne mens, die de schepping ingrijpend naar zijn hand heeft gezet.

Win kaarten (verlopen)

Namens Holland Festival mogen we 5x2 kaarten weggeven voor 'Die Schöpfung', op 13 of 14 juni in het gebouw van de Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. De voorstelling begint om 20:00 uur en om 19:15 uur is er een inleiding door Marie-José Sondeijker. Vul om kans te maken het onderstaande prijsvraagformulier in en geef antwoord op de volgende vraag: In 2010 klonk Haydns ’Die Schöpfung’ in de Vrijdag van Vredenburg, door de Radio Kamer Filharmonie. Onder leiding van welke dirigent? Het antwoord is: Philippe Herreweghe. De winnaars zijn: mevr. Haven uit Assen, mevr. van de Bunt uit Oudewater, dhr. Glastra uit Laren, dhr. Selles uit Utrecht en mevr. Agema uit Wieringerwerf. Van harte gefeliciteerd!

Bekijk de trailer van de voorstelling:

 

Deel dit artikel