Fotografieliefhebbers opgelet! De hele maand maart 2014 besteedden we aandacht aan fotografie in de meest brede zin van het woord. We zonden documentaires uit, maakten reportages en gingen op zoek naar het beste zelfportret van Nederland!

Dook je een paar jaar geleden nog de doka in om je rolletjes te ontwikkelen, tegenwoordig loopt vrijwel iedereen continu met een camera op zak. Fotografie leeft. En hoe! Reden voor de kunstprogramma's van de AVRO om een maand lang aandacht te besteden aan fotografie.

Wedstrijd

Tijdens de fotografiemaand gingen we op zoek naar het mooiste, leukste, beste, meest bijzondere zelfportret. De portretten werden beoordeeld door een vakjury bestaande uit fotografen Dana Lixenberg en Robin de Puy (winnaar van de Nationale Portretprijs 2013) en beeldend kunstenaar Jasper Krabbé. Deze jury maakte de winnaar op 29 maart live in Opium bekend: Anique Weve! Haar foto werd gepubliceerd in Pf Magazine, hét vakblad voor professionele fotografie. Daarnaast organiseerden we een expositie van de beste inzendingen in Beeld en Geluid in Hilversum (25 maart t/m 25 april). Deze expositie is inmiddels voorbij, maar je kunt de beste inzendingen van 1 t/m 18 mei 2014 bekijken in VondelCS!

Programmering

Kunstuur, Close Up en Opium besteedden in maart ruime aandacht aan de verschillende facetten van fotografie. Op kunst.avro.nl vond je dagelijks nieuwe reportages, besprekingen, winacties en interviews.

1 maart: Close Up documentaire Francesca Woodman - Fotografe

6 maart: Close Up documentaire Beyond Iconic - Dennis Stock

8 maart: Close Up documentaire Mike Disfarmer - Portret van Amerika

9 maart: Kunstuur fotografiespecial 

10 maart: Fotografe Eva Roovers in De Torenkamer van Opium op 4

15 maart: Close Up documentaire John Gollings - Oog voor Architectuur

16 maart: Laatste kans om je zelfportret te uploaden!

29 maart: Close Up documentaire Fotograaf Gregory Crewdson

29 maart: Bekendmaking van de winnaar van de fotografiewedstrijd live in Opium!

Deel dit artikel