Na de Van Gogh Wedstrijd en de Schilderwedstrijd 'Stilleven' komt AVROTROS Kunst weer met een nieuwe uitdagende en spannende wedstrijd: de AVROTROS Fotografiewedstrijd. Het thema dit jaar is 'Thuis'. De hoofdprijs: exposeren in het Fotomuseum Den Haag!

Na de eerdere succesvolle wedstrijden van AVROTROS Kunst mogen nu de fototoestellen uit de kast worden gehaald. Vanaf woensdag 7 oktober kan iedereen vanaf 16 jaar meedoen aan de Fotografiewedstrijd; kinderen t/m 15 jaar kunnen meedoen aan de junior-variant van de wedstrijd. De opdracht is simpel: maak een originele foto die past binnen het thema 'Thuis', en upload deze via de website. Of u nu professioneel fotograaf bent of af en toe voor de lol een plaatje schiet, analoog of digitaal fotografeert; iedereen kan meedoen.

Let op! De inzendtermijn van deze wedstrijd is inmiddels verstreken. Foto's uploaden is niet meer mogelijk.

De prijzen

Er zijn vier categorieën waarin u prijzen kunt winnen: de juryprijs, de juniorprijs, de publieksprijs en de Instagramprijs. 

De juryprijs: De winnende foto wordt in de entreehal van het Fotomuseum Den Haag geëxposeerd. Daarnaast wordt de foto samen met een interview met de winnaar afgedrukt in het Kunst & Cultuur Magazine. De winnaar ontvangt bovendien een Canon-tegoedbon ter waarde van € 750,-.

De juniorprijs: Jonge deelnemers maken kans op de juniorprijs: de juryprijs voor jongeren tot en met 16 jaar. De juniorwinnaar krijgt een workshop van niemand minder dan jurylid en fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat!

De publieksprijs: Uit alle inzendingen selecteert de jury de volgens hen 25 beste foto’s. Deze foto’s maken niet alleen kans op de juryprijs, maar ook op de publieksprijs. Zorg dat uw foto de meeste stemmen krijgt door hem te delen via social media en uw vrienden, familieleden en kennissen op te roepen te stemmen op jouw inzending. De foto met de meeste stemmen wint de publieksprijs: een week lang werken aan een eigen project in de Torenkamer, het atelier van het radioprogramma Opium op 4, en een Canon-tegoedbon ter waarde van € 500,-. Stemmen op de foto’s kan vanaf 25 november.

De Instagramprijs: Bent u actief op Instagram? Strijd dan mee om de Instagramprijs: de publieksprijs voor Instagrammers. Post uw foto op Instagram met #avrotrosphotoaward en tag @avrotroskunst in de foto. De foto met de meeste likes wint de Instagramprijs: een Canon PowerShot N2.

De jury

Een professionele vakjury bestaande uit Benno Tempel (directeur van het Fotomuseum en Gemeentemuseum Den Haag), fotografe Ilvy Njiokiktjien en fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat beoordeelt de ingezonden foto’s en selecteert hieruit een winnaar.

De Fotografiewedstrijd loopt t/m 15 november 23:59 uur. Vanaf 25 november kan het publiek op de site van AVROTROS Kunst stemmen voor de publieksprijs.

Op zaterdag 5 december worden de 25 kanshebbers op zowel de juryprijs als de publieksprijs, de kanshebbers op de juniorprijs en de winnaar van de Instagramprijs uitgenodigd om met een afdruk van hun foto naar VondelCS te komen. Hier beoordeelt de jury de originele werken en maakt de winnaars bekend.

De AVROTROS Fotografiewedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Canon.

Deel dit artikel