De AVRO ging in maart 2014 op zoek naar het mooiste, leukste, beste, meest bijzondere zelfportret. Met bijna 2700 inzendingen is de inzendtermijn inmiddels verstreken.

Of je nu professioneel fotograaf bent of af en toe voor de lol een plaatje schiet, analoog of digitaal fotografeert, met een telelens werkt of liever je telefoon gebruikt: iedereen kon mee doen.

Jury

Een vakjury bestaande uit de fotografen Dana Lixenberg en Robin de Puy (winnaar van de Nationale Portretprijs 2013) en beeldend kunstenaar Jasper Krabbé beoordeelde de portretten. Zij maakten op zaterdag 29 maart live in de uitzending van Opium bekend wie de winnaar is. De winnende foto wordt gepubliceerd in het mei-nummer van Pf Magazine, hét vakblad voor professionele fotografie. Bovendien krijgt de winnaar een jaarabonnement op dit magazine én een Canon EOS 1200D kit!

Publieksprijs

Naast de juryprijs loofden we ook een publieksprijs uit. Vanaf maandag 17 maart kon er via kunst.avro.nl gestemd worden op alle portretten. Het portret met de meeste stemmen ging er met de publieksprijs vandoor. Ook deze winnaar ontving een Canon EOS 1200D kit.

Expositie

Na een expositie in Beeld en Geluid in Hilversum worden de winnende portretten, samen met de foto's die de jury selecteerde als kanshebbers, van 1 t/m 18 mei 2014 in VondelCS tentoongesteld.

Deel dit artikel