Het ensemble Frommermann zette met hun programma 'Frommerkerst' donderdag 17 december patiënten, vrijwilligers en medewerkers van het Martini Ziekenhuis in Groningen in het zonnetje. Frommerkerst wordt 27 december uitgezonden op NPO Radio 4, in Het Zondagochtend Concert, live vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.

Frommermann verzorgde donderdagmiddag 17 december in het Martini Ziekenhuis in Groningen een bijzonder kerstprogramma. Onder de titel Frommerkerst trad het vocale kwintet op voor patiënten die in deze decemberperiode in het ziekenhuis verblijven. Aanwezig waren ook vrijwilligers van het ziekenhuis en ziekenhuismedewerkers. Frommerkerst wordt 27 december door AVROTROS ook uitgezonden als Zondagochtend Concert op NPO Radio 4 .

Frommerkerst

In het theatrale kerstconcert laat Frommermann zijn licht schijnen over het jaarlijkse feestgedruis rond de kerstboom. Naast onverslijtbare evergreens en hemelse melodieën is ook te horen hoe ‘Merry Christmas’ op z’n Hawaiiaans klinkt. Momenten van geestelijke verdieping en bezinning worden afgewisseld met kolder en vermaak. En natuurlijk is er gelegenheid tot meezingen.

Het kerstoptreden door Frommermann in het Martini Ziekenhuis is een initiatief van zorgverzekeraar Menzis. De zorgverzekeraar wil op deze manier muziek brengen naar mensen die door de omstandigheden niet zelf naar de muziek kunnen komen. Menzis is sinds 2007 sponsor van Het Zondagochtend Concert, de concertserie die Het Concertgebouw organiseert in samenwerking met AVROTROS. Het Zondagochtend Concert is een van de meest succesvolle concertseries van Het Concertgebouw.

Frommermann

Jan-Willem Schaafsma, Erik Slik [tenor]

Willem de Vries/Mattijs van de Woerd, Jan Willem Baljet [bariton]

Martijn de Graaf Bierbrauwer [bas]

David Bollen [piano]

Paul van Utrecht [gitaar]

Bekijk een compilatie van het concert van Frommermann in het Martini Ziekenhuis:

 

Deel dit artikel