Heb je altijd al eens een echte Banksy willen zien, maar heb je minder zin om je daarvoor te wagen in donkere tunnels of lugubere steegjes? De oplossing is nabij! De Londense Sincura Group is namelijk van plan om een heus street art museum te openen.

De Sincura Group is een zogeheten ‘membersclub’ die werk van Banksy van muren verwijdert en verkoopt. In april van dit jaar hield de club de controversiële tentoonstelling Stealing Banksy?, met werken van de beroemde street artist.

Stealing Banksy?

In eerste instantie was het Sincura's plan om negen van de tijdens Stealing Banksy?  getoonde muurschilderingen te veilen. Later claimde de club echter dat de expositie helemaal niet als verkooptentoonstelling was bedoeld. Het was, zo werd gezegd, enkel een manier om te peilen in hoeverre er publieke belangstelling zou zijn voor een eventueel museum.

Verlaten metrostation

Hoe het ook zij, Sincura’s street art museum komt er. Het zal worden gebouwd in een verlaten metrostation in Londen. Naar verwachting gaat de bouw negen maanden duren. Het plan is om wisselende tentoonstellingen te houden en de werken van Banksy zullen als eerst worden geëxposeerd.

New Jersey

De Sincura Group claimt dat hun museum het eerste street art museum ter wereld wordt, maar dat is nog maar de vraag. In New Jersey begint men in juni aan de bouw van het Mana Museum of Urban Arts dat naar verwachting al in september opent.

Deel dit artikel