Voormalig Hollywood-ster en prinses van Monaco Grace Kelly is hot. Onlangs verscheen er al een film over haar leven (‘Grace of Monaco’, die overigens lauw werd ontvangen), nu pakt Paleis Het Loo groots uit met een expositie.

Grace Kelly (1929 – 1982), wie kent haar niet. Ze is een van de meest gefotografeerde vrouwen van de twintigste eeuw en werd tijdens haar leven op de voet gevolgd door de media. Eerst als succesvolle Amerikaanse filmster, daarna als vorstelijke bruid en prinses van Monaco. Voor vrouwen was ze een stijlicoon, mannen vonden haar vooral oogverblindend mooi. En net als prinses Diana, ook al zo onvergetelijk, overleed ze veel te jong aan de gevolgen van een auto-ongeluk.

Tot op de dag van vandaag worden we aan Grace Kelly herinnerd: ze wordt bezongen in popliedjes (denk aan Grace Kelly van zanger Mika), beschreven in biografieën, modehuis Hermès vernoemde een nog altijd zeer gewilde tas naar haar en de openingsfilm van Cannes dit jaar was Grace of Monaco.

Nu komt Paleis Het Loo met de expositie Grace Kelly, prinses en stijlicoon, waarin het verhaal over het boeiende en veelbewogen leven van prinses Grace van Monaco wordt verteld. Haar levensverhaal wordt gereconstrueerd aan de hand van kleding, juwelen, filmbeelden en foto’s. En ook haar invloed op de huidige generatie Europese prinsessen blijft niet buiten beschouwing.

De tentoonstelling Grace Kelly, prinses en stijlicoon is van 4 juni t/m 26 oktober 2014 te zien in Paleis Het Loo in Apeldoorn.

Deel dit artikel