Tijdens het muurkunstfestival Mural Goes dat tot en met 10 juli 2015 in het Zeeuwse Goes wordt georganiseerd worden negen buitenmuren omgetoverd tot kunstwerken.

Huizenhoge duif

Tien international bekende street artists nemen deel aan het festival. Onder hen onder andere Super A. Hij maakte de huizenhoge duif, die in 2012 werd uitgeroepen tot het mooiste illegale kunstwerk van Nederland en een jaar later door brand werd verwoest. Tijdens Mural Goes maakt hij opnieuw een 32 meter hoge duif.

Kleurrijk

'Goes heeft de duif echt in haar hart gesloten merk ik aan het overweldigende aantal positieve reacties. Een duif lijkt op het eerste gezicht misschien een alledaagse vogel. Als je goed kijkt zie je een kleurrijk dier met een prachtig veelzijdige glans. Misschien herkent de Goesenaar zijn stad hierin. Ik weet het ook niet. Met dit werk heeft Goes in elk geval haar geliefde duif ├ęcht terug', aldus SuperA.

Wandelroute

Tijdens Mural Goes kun je langs de verschillende locaties wandelen die deelnemen aan het festival. Tot en met 10 juli 2015 worden de 32 meter hoge duif en andere werken kunstwerken hier live gemaakt.

Deel dit artikel