Vanaf 20 juni exposeert De Lionel Gallery in Amsterdam een maand lang werken van de streetartkunstenaar Banksy. De tentoongestelde werken bestaan grotendeels uit prenten en doeken.

Geheime identiteit

Het is al jaren een mysterie wie Banksy nu eigenlijk is. De beroemde kunstenaar maakt werken over de hele wereld en heeft altijd zijn identiteit geheim weten te houden. Vorig jaar verscheen er nog uit het niets een Banksy tekening in Amsterdam, op de gevel van het Rijksmuseum.

Kunstwerken

Zijn graffiti kunstwerken zijn voornamelijk gericht tegen de gevestigde orde en worden voor veel geld verkocht. Zijn duurste werk is dan ook Keep It Spotless, dat voor maar liefst 1.100.000 miljoen euro geveild werd.  Daarnaast haalt hij regelmatig stunts uit die veel publiciteit krijgen.

De Lionel Gallery

De Lionel Gallery aan de Nieuwe Spiegelstraat toont een groot aantal werken van de kunstenaar van 20 juni tot en met 20 juli 2015. Het topstuk uit de tentoonstelling is Forgive Us Our Trespassing, waarbij een knielende jongen om vergiffenis vraagt voor het bekalken van een muur.

De werken van Banksy zijn van 20 juni t/m 20 juli 2015 te bezichtigen in De Lionel Gallery in Nieuwe Spiegelstraat 64 in Amsterdam.

Deel dit artikel