Na de bijzondere installatie van Daan Roosegaarde van een paar weken geleden, is er nu weer iets nieuws om voor te stoppen op het Museumplein. Vanaf komend weekend plaatst Britse kunstenaar Liam Gillick namelijk een grote installatie op het plein.

All-imitate-act

Het werk, genaamd All-imitate-act, bestaat uit een reeks panelen. In ieder paneel bevindt zich een gat waar een gezicht doorheen past. De voorstelling op de panelen heeft Gillick ontleent aan de collectie van het Stedelijk Museum. Iedere voorbijganger kan aan de installatie deelnemen; wie zijn gezicht door het paneel steekt en zich laat fotograferen wordt zo onderdeel van de geschiedenis en de collectie van het Stedelijk Museum. 

Liam Gillick

De Britse kunstenaar Liam Gillick (1964) volgde zijn opleiding aan Goldsmiths College in Londen en woont en werkt op dit moment in New York. Hij staat bekend om zijn interactieve kunstwerken in publieke ruimtes. In samenwerking met het Holland Festival koos het Stedelijk Museum ervoor om een van zijn gezichtsbepalende werken pal voor het museum te plaatsen. 

De installatie is te bezichtigen van 30 mei t/m 23 juni 2015 op het Museumplein in Amsterdam.

Deel dit artikel