De in januari 2015 overleden modeontwerper Frans Molenaar had naast mode nog één grote passie: kunst en design. Afgelopen weekend vonden de kijkdagen in zijn huis plaats en werd de eerste helft geveild voor zo’n half miljoen euro.

Veiling

Afgelopen weekend vonden de kijkdagen plaats in het huis van modeontwerper Frans Molenaar. Iedereen was welkom om de inrichting en de enorme hoeveelheid kunst van de ontwerper te bekijken en hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. De collectie omvatte onder meer tekeningen, sculpturen, schilderijen, design en modefoto’s. De eerste helft van de collectie werd dit weekend ook al geveild voor zo’n half miljoen euro. Onder de kunst waren onder andere twee beelden van Zadkine die respectievelijk 28.000 en 29.000 opbrachten en een schilderij van kunstenaar Zdenek Sykore dat 79.000 opbracht.

Huis

Frans Molenaar richtte zijn huis conceptueel in op basis van een bijzondere collectie kunst, kitsch en design. Zo is de woonkamer volledig goudkleurig en de slaapverdieping volledig in zwart wit uitgevoerd. Zeer opvallend is daarnaast het feit dat zijn huis is gevuld met meer dan honderd portretten en beelden van de kunstenaar zelf. Frans Molenaar ontkende dan ook niet een ijdele man te zijn.

Opium

In 2014 zond Opium een Frans Molenaar special uit waarin de modeontwerper openhartig vertelt over zijn jeugd, zijn tijd in Parijs en zijn succesvolle carrière in de Hollandse mode. Ook laat Molenaar een kant van zichzelf zien die vele niet kennen: die van zanger.

Kijk hier de Opium Frans Molenaar Special terug

Deel dit artikel