De foto 'Singer, 2012' van Henriette van Gasteren wint de publieksprijs in fotowedstrijd 'Het Zelfportret'.

Met haar foto Singer, 2012 wint kunstenares Henriette van Gasteren (49) de publieksprijs in fotowedstrijd 'Het Zelfportret', zo werd zaterdag 29 maart op kunst.avro.nl bekend gemaakt.

Singer, 2012

Henriette van Gasteren (kunstenaarsnaam: Lilith) maakte een zelfportret in de woning van een voor haar onbekende: 'Na geruime tijd mezelf in eigen huis en tuin te hebben gefotografeerd heb ik een oproep in de regionale krant geplaatst waarin ik vraag om huizen als decor. De enige voorwaarde is dat huisbewoners niet aanwezig mogen zijn als ik mezelf fotografeer'.

Henriette heeft ongeveer zeventig huizen aangeboden gekregen en is tot dusverre in tien huizen aan de slag gegaan. Ze is van plan om dit project te continueren.

Juryprijs

Met één van haar andere ingezonden zelfportretten, Mystifier, 2013, eindigde Henriette op de tweede plaats voor de juryprijs. De juryprijs werd gewonnen door Anique Weve met de foto Running 5 km from my home to my atelier. Dit werd zaterdag 29 maart in het televisieprogramma Opium bekend gemaakt.

Expositie

De zelfportretten van Henriette van Gasteren zijn samen met het winnende portret van Anique Weve en 47 geselecteerde zelfportretten van 25 maart t/m 25 april te zien in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Deel dit artikel