Voorafgaand aan het Prinsengrachtconcert vindt op 22 augustus om 16.00 uur het Kinderprinsengrachtconcert plaats. De mooiste gracht van Amsterdam wordt voor één dag een swingend podium waar jong talent te horen is. Dit jaar treden er drie muzikale toptalenten op, samen met Nick & Simon, Edsilia Rombley en Julia Zahra. Kom langs of kijk mee om 17.20 uur op NPO 3!

AVROTROS zendt het Kinderprinsengrachtconcert uit om 17.20 uur, bij Zapp op NPO 3.

Onder leiding van Edwin Schimscheimer worden de drie toptalenten, violiste Anna Schultsz, altsaxofonist Benjamin Farber en pianist Radu Ratering, begeleid door een spetterend ensemble met musici van het JeugdOrkest Nederland.

Violiste Anna Schultsz (11 jaar, geboren in Zwitserland) speelt met Julia Zahra de prachtige ballad ‘Make you feel my love’ van Adele. “Dat ik op deze bijzondere plek in Amsterdam mag spelen is een grote eer voor mij! En dat ik met Julia mag musiceren vind ik heel erg spannend! Die kan echt goed zingen!”, aldus Anna.

Benjamin Farber (12 jaar) uit Amstelveen begeleidt op zijn altsaxofoon Edsilia Rombley als zij de wereldhit ‘Happy’ van Pharrell Williams gaat zingen. Benjamin: “Het lijkt mij heel leuk om op de Prinsengracht voor een heel groot publiek op te treden!”

En Radu Ratering (11 jaar) uit Nieuwegein speelt piano samen met Nick & Simon, die hun nieuwe single presenteren. “Ik vind het erg cool dat ik met Nick en Simon op mag treden! Er zijn veel kinderen die er van dromen om met een popster op te treden. Ik vind ze heel erg aardig, grappig en ze kunnen goed zingen”, aldus Radu.

Kinderprinsengrachtconcert & Prinsengrachtconcert

Het Kinderprinsengrachtconcert is de jeugdversie van het Prinsengrachtconcert, dat op zaterdagavond 22 augustus wordt gehouden. Dan treedt de Franse pianist Alexandre Tharaud op met vier muzikale vrienden. AVROTROS zendt beide concerten live uit op zaterdag 22 augustus: het Kinderprinsengrachtconcert is om 17.20 uur op NPO 3 en het Prinsengrachtconcert is om 21.20 uur op NPO 2. Het Kinderprinsengrachtconcert kan gratis worden bijgewoond. 

Meer informatie: avrotros.nl/prinsengrachtconcert

Deel dit artikel