Vrijdag 12 juni is het weer zover: het jaarlijkse NK Nootschieten, dit jaar live vanuit VondelCS in Amsterdam.

Voor alle liefhebbers van het Licht op 4-spel 'Nootschieten' is het NK Nootschieten elk jaar weer een groot feest. Net zoals vorig jaar zal het kampioenschap plaatsvinden in VondelCS, in het Vondelpark in Amsterdam. Daar zullen de deelnemers strijden om de eeuwige roem, mooie cd-pakketten en natuurlijk de enige echt NK-Nootschietenbeker! Wordt u de opvolger van eerdere winnaars Anton Stoop (2011), Ad Plaisier (2012) en Ward Koopmans (2014)?

Nootschieten

Al jaren lang is het spelletje 'Nootschieten' een vast onderdeel van het NPO Radio 4-programma 'Licht op 4'. Het idee is simpel: u hoort een kort fragment uit een klassiek stuk. Aan u de vraag: uit welk stuk komt dit fragment? En van welke componist is het? Het spelletje wordt maandag t/m zaterdag gespeeld, rond 12.40 uur. Wilt u een keertje meedoen? Luister dan naar het huidige Nootschiet-fragment op de website van Licht op 4.

NK Nootschieten

Het NK Nootschieten vindt plaats op vrijdag 12 juni 2015, van 12.00 tot 14.00 uur. Het NK zal live te volgens zijn via de website van Licht op 4 en natuurlijk ook op NPO Radio 4. Ter voorbereiding op het NK verschijnt er vanaf maandag 1 juni op de Licht op 4-site een kennisquiz: test elke dag uw kennis van klassieke muziek, door middel van een geluidsfragment en een kennisvraag. Tijdens het NK Nootschieten wordt de top drie van de quiz bekend gemaakt. Alle winnaars ontvangen een mooi cd-pakket.

Bekijk de finale van het NK Nootschieten 2014:

 

Deel dit artikel