Je kunt stemmen voor de publieksprijs door in de foto op de knop stemmen te klikken. Om te kunnen stemmen kun je inloggen met je Google+, Facebook- of Twitteraccount, of je kunt een AVRO-account aanmaken (je hoeft hiervoor geen lid te worden van de AVRO en ontvangt daarna ook geen mailings o.i.d.). We hebben voor deze manier van stemmen gekozen, omdat hij minder fraudegevoelig is.

Stemmen kan hier.

Tot en met dinsdag 25 maart 13:30 uur kon je op álle 2700 inzendingen stemmen. Nu alleen nog op de vijftig foto’s met de meeste publieksstemmen. Stemmen kan tot zaterdag 29 maart 20:00 uur. De winnaar van de publieksprijs wordt diezelfde avond tussen half elf en elf uur online bekend gemaakt op kunst.avro.nl. Om de spanning er een beetje in te houden, schermen we het aantal uitgebrachte stemmen vanaf donderdagmiddag 27 maart af.

Heb je gestemd op een foto, dan kun je dat via Facebook, Twitter en Pinterest delen met je achterban.

Behalve de publieksprijs is er ook een juryprijs. De voorselectie hiervoor is al gemaakt en van 25 maart t/m 25 april te zien in Beeld en Geluid in Hilversum. De winnaar van de juryprijs wordt zaterdag 29 maart in Opium TV (22:35 uur op Nederland 2) bekend gemaakt.

Veelgestelde vragen:

- Als ik op de stembutton klik, gebeurt er niets.

Het kan zijn dat uw browser niet meer up to date is. Update uw browser, of probeer een andere browser.

- Als ik op de stembutton klik, opent er een wit veld en kan ik niet stemmen.

Neem even contact met ons op, via [email protected]

- Waarom moet ik inloggen om te kunnen stemmen?

Zonder inloggen is het beduidend makkelijker om fraude met bijvoorbeeld IP-adressen te plegen. Mensen, die een beetje handig met computers zijn, kunnen dan ongemerkt meerdere keren op hun eigen foto stemmen en zo op een oneerlijke manier winnen.

- Wat doet de AVRO met mijn account?

Het AVRO-account kun je gebruiken om bijvoorbeeld te stemmen, of je gegevens te wijzigen als je één van onze nieuwsbrieven ontvangt. Wij gebruiken je account niet om je vervolgens mails toe te sturen.

- Het lukt me niet om op meerdere foto's te stemmen.

Dat klopt: je kunt maar op één foto in de galerij stemmen. Mocht je nog willen wisselen omdat je een andere foto toch mooier vindt, dan kan dat natuurlijk wel.

Deel dit artikel