Begin 2016 komt AVROTROS op NPO Radio 1 met een prachtig hoorspel uit het archief. Luister vanaf 8 januari drie weken lang in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 00:05 en 00:30 uur naar 'Nooit Meer Slapen' op NPO Radio1

Willem Frederik Hermans

Vanaf 8 januari kan de luisteraar drie weken lang iedere vrijdag om middernacht genieten van het magistrale radiodrama 'Nooit Meer Slapen', de klassieker van Willem Frederik Hermans. De hermontage van het hoorspel is verzorgd door Anne Lichthart en Frans de Rond. De hoofdrollen worden vertolkt door onder anderen Marcel Maas, Max Croiset en wijlen Ina van Faasen.

Nooit Meer Slapen

Nooit Meer Slapen draait om de jonge geoloog Alfred Issendorf die voor een expeditie afreist naar het afgelegen Noorse Finnmarken. Vanaf het begin zit alles tegen. Alfred hoopt meteorieten te vinden voor een wetenschappelijk onderzoek, maar het zijn vooral de muggen die hem te grazen nemen. Gedurende de reis verlaten steeds meer metgezellen Alfred en hij blijft uiteindelijk alleen nog met ene Arne over. Tot overmaat van ramp is al zijn materiaal verpest door een valpartij en blijkt ook Arne verongelukt.

Nooit Meer Slapen

is vanaf 8 januari drie weken lang in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 00:05 en 00:30 uur te horen op NPO Radio1.

Deel dit artikel