Vrijdag 23 mei vindt tijdens het SPRING Performing Arts Festival in Utrecht het debat 'Camera's zonder beeld' plaats. Een debat over 'gezien moeten worden' naar aanleiding van de theatervoorstellingen 'Hideous (wo)men' van Toneelgroep Oostpool en 'The Stages of Staging' van Alexandra Bachzetsis. Voorafgaand is het mogelijk de 'The Stages of Staging' te zien.

Me, myself and I

Het theater blijkt een goede plek om vragen te stellen bij de neiging van de moderne mens zich te gedragen als acteur in zijn eigen leven. In de voorstelling The Stages of Staging stelt de Zwitserse choreografe Alexandra Bachzetsis vragen over de manier waarop wij tegenwoordig onze persoonlijkheid vorm geven.

Dagelijks leven als filmset

In de Nederlandse voorstelling Hideous (wo)men zijn de personages zo weggelopen uit hun eigen housemade filmpjes. Hun verhalen komen uit soaps, hun emoties zijn gekopieerd van realityshows.

Camera’s zonder beeld

Theatercriticus Simon van den Berg schreef voor De Vuurlinie het essay Camera’s zonder beeld, over de radicaliteit van Hideous (wo)men. Dit essay vormt de aanleiding van het debat Camera's zonder beeld.

Lees het essay

Vrijdag 23 mei

19:15 uur: The Stages of Staging - Alexandra Bachzetsis

20:30 uur: Debat Camera's zonder beeld

Locatie: Het Huis Utrecht, Boorstraat 107

 

Meer informatie is te vinden op springutrecht.nl

Deel dit artikel