De stillevens stroomden binnen. Van bloemstuk tot schoenen, van klassiek stilleven met potten en pannen tot modern werk met iPhones. Wat waren de favoriete onderwerpen?

Bekijk alle inzendingen in de online galerij

Knikkers en theedoeken

De inzendingen voor schilderwedstrijd 'Het Stilleven' stroomden binnen in november 2014. Van bloemstuk tot schoenen, van klassiek stilleven met potten en pannen tot modern werk met iPhone, van amateur tot professional: alles vind je terug in de online galerij. Opvallend is de overweldigende hoeveelheid schilderijen met geruite theedoeken, citroenen, knikkers en geëmailleerd keukengerei als onderwerp. Ook schilderden veel mensen hun schoenen en zijn violen en cello’s favoriet.

Hoofdprijs

Tot en met 23 november 2014 kon er ingezonden worden voor de wedstrijd. De jury, bestaande uit Stijn Huijts (directeur van het Bonnefantenmuseum), Willem de Winter (schilderijenexpert Tussen Kunst en Kitsch) en Ina van Zyl (beeldend kunstenares), maakte op 7 december 2014 zowel de jury- als publiekswinnaar bekend in VondelCS in Amsterdam. Het winnende werk wordt tentoongesteld in het Bonnefantenmuseum in Maastricht, afgedrukt in het tijdschrift Kunstbeeld en de maker krijgt een schilderkist van Royal Talens.

Maand van de Schilderkunst

November 2014 was Maand van de Schilderkunst bij AVROTROS. Een maand lang alles over schilderkunst met documentaires in Close Up, een stilleven-special in Kunstuur, schilders in de Torenkamer van Opium op 4 en als hoogtepunt schilderwedstrijd ‘Het Stilleven’.

Deel dit artikel