‘Into Nature’ is een kunstexpeditie door het Drentse landschap langs een aantal bekende kunstinstellingen. Met een reisgids en stempelkaart op zak kun je lopend of op de fiets een zelfgekozen route volgen.

Op zeventien verschillende locaties zijn kunstwerken te zien. Wij lichten vier verschillende kunstenaars en hun kunstwerken uit.

Kinetische kunst

Bij de Rijksluchtvaartschool Eelde vind je het werk van Zoro Feigl. Hij is een kunstenaar en uitvinder die experimenteert met alledaagse objecten, zoals papieren zakken, tl-buizen en hout. Zijn kinetische kunstwerken piepen, knarsen en draaien. Installaties lijken zo tot leven te komen. Bekijk het portret dat Kunstuur maakte van deze jonge kunstenaar.

For Use

Wil je zelf in actie komen? Het Oostenrijks-Kroatisch designcollectief ‘Numen/For Use’ bouwt interactieve installaties in de natuur waar je als bezoeker op mag klimmen, springen en aan hangen. Denk aan enorme lengtes tape die om pilaren, bomen en trapleuningen zijn gewikkeld.

XXL Tuinieren

De kunstenaar Florentijn Hofman ken je misschien van zijn giga badeend die op verschillende wateren in de wereld heeft gedobberd. Voor ‘Into Nature’ maakte hij een enorme beer uit coniferen.

Verloren architectuur

De wisselwerking tussen het natuurlijke en het kunstmatige staat centraal bij kunstenares Kathleen Vinck. In haar installaties toont ze een fascinatie voor ‘verloren architectuur’: objecten en gebouwen die eenzaam in het landschap staan. In een hoek van landgoed Valkenstijn ontwikkelde ze een kunstwerk dat verwijst naar het heden en verleden.

De kunstexpeditie ‘Into Nature’ is nog tot en met 2 september bezoeken.

Deel dit artikel