Van 17 april tot en met 7 september is de expositie Henri Matisse: The Cut-Outs in het Tate Modern in Londen te zien. De expositie toont de werken die Matisse aan het eind van zijn carrière maakte. Toen hij niet meer in staat was om te schilderen, besloot hij te gaan knippen in gekleurd papier. Dit resulteerde in zijn bekende 'cut-outs'.

Matisse op het witte doek

Op 3 juni zal de expositie in bioscopen in heel Engeland te zien zijn. Hoe? Om 19:15 uur (lokale tijd) zal een live verbinding met het museum gemaakt worden. Presentator Francine Stock brengt een bezoek aan de expositie en interviewt Nicholas Serota, directeur van het Tate Modern. Diverse experts zullen werken van Matisse uitlichten en toelichten met behulp van bijzonder archiefmateriaal.

Luie stoel

Vrijdag 18 april wordt bekend gemaakt welke bioscopen deel zullen nemen aan dit evenement. Het is niet de eerste keer dat het mogelijk is vanuit je luie stoel een museum te bezoeken. In 2013 was het bijvoorbeeld mogelijk de expositie Munch 150 in het Nationaal Museum & Munch museum in Oslo in de bioscoop te zien.

Kunst op je scherm

Voor een museumbezoek hoef je tegenwoordig de deur niet meer uit. Wat dacht je van rondwandelen door het Louvre vanuit je bureaustoel? Dankzij het Google Art Project is het mogelijk meer dan 40.000 kunstwerken, die overal ter wereld hangen, op je computerscherm of tablet te krijgen.

'I am Christophe, good to see you'

Zie je een geel poppetje bij een Google Art Project staan dan kun je bovendien een rondleiding door het betreffende museum krijgen. Nieuw is een live versie van Google Streetview waarmee je door een museum of stad kunt dwalen. Een lokale kunstenaar stippelt een route voor je uit en wijst je op de mooiste werken.

Is dit het nieuwe museumbezoek?

Deel dit artikel