Een veiling van driehonderd schilderijen bij Christie’s Amsterdam heeft dinsdag en woensdag bijna zeven miljoen euro opgebracht, zo meldde het veilinghuis vandaag.

Tijdens de veiling gingen werken van oude meesters uit de zestiende eeuw, negentiende-eeuwse werken uit de Hollandse romantiek en werken van bekende Nederlandse impressionisten onder de hamer. Vooral die laatsten deden het bijzonder goed onder de bieders.

Topstuk bleek Papegaaienman in de Haagse Dierentuin van Isaac Israels, een van de voornaamste Nederlandse schilders uit de groep van Amsterdamse impressionisten. Dat werk ging voor ruim 289.000 euro van de hand, 39.000 euro meer dan vooraf werd geschat. Israels’ Gezicht op de Munttoren bracht, geheel naar verwachting, ruim 211.000 euro op.

De veiling trok bieders uit maar liefst eenentwintig landen. Vooral Rusland was goed vertegenwoordigd. Een woordvoerder van Christie’s noemt de populariteit van de Nederlandse impressionisten in het buitenland ‘ongelooflijk’ en is erg tevreden met de uiteindelijke opbrengst.

Deel dit artikel