Vrijdag 12 juni 2015 vond in VondelCS live het Licht op 4 NK Nootschieten 2015 plaats, gepresenteerd door Maartje Stokkers en Hans van den Boom. Na een spannende nek-aan-nekrace won Jan Broekhuizen het kampioenschap. Bekijk een compilatie van de leuke middag!

Nootschieten

Al jaren is het spelletje Nootschieten vast onderdeel van het NPO Radio 4-programma Licht op 4. Nootschieten heeft een grote schare fans en in 2009 werd het eerste NK Nootschieten georganiseerd tijdens Festival Classique in Den Haag. Op 12 juni vond het NK Nootschieten voor de tweede keer plaats in VondelCS in Amsterdam. Onder het toeziend oog van een strenge doch rechtvaardige jury streden daar zo’n 80 Nootschieters om de titel Nederlands Kampioen Nootschieten.

Na de voorrondes èn een spannende shoot-out werden de drie finalisten van het NK Nootschieten bekend gemaakt: Jaap Kroes, Bert Kuipers en Jan Broekhuizen mochten plaatsnemen achter de drie knoppen.

Na een spannende race, waarbij er steeds iemand anders de leiding nam, was er één onbetwiste winnaar: Jan Broekhuizen! Meneer Broekhuizen (op de foto rechts vooraan) mag zich een jaar lang kampioen Nootschieten 2015 noemen, en kreeg tevens een bokaal en een prachtig cd-pakket mee naar huis.

Het NK Nootschieten 2015 in 3 minuten

 

De voorronde van het NK Nootschieten

 

De finale van het NK Nootschieten

Deel dit artikel