Op woensdag 28 mei vindt het symposium ‘Kunst & Vliegwerk: over musea, jongelui en nieuwerwetsigheden’ plaats in EYE Filmmuseum Amsterdam. Het symposium wordt georganiseerd door Stichting Museumnacht Amsterdam (N8) ter ere van het 15-jarige jubileum van Museumnacht.

Op het symposium deelt N8 de kennis en ervaring die ze heeft opgedaan over jongerenmarketing bij de organisatie van 15 Museumnacht edities. Doelstelling van N8 is het verbinden van een jong en divers publiek met de Amsterdamse musea, en hen te enthousiasmeren voor de collecties en tentoonstellingen.

N8 zoekt continu naar mogelijkheden voor nieuwe en onverwachte samenwerking. De afgelopen jaren heeft N8 al heel wat jonge culturele ondernemers, artiesten en initiatieven gekoppeld aan musea en andersom. Zo is onder andere Max Meijer uitgenodigd om inzicht te geven in de meerwaarde van sectoroverschrijdende samenwerking. Britte Sloothaak (Stedelijk Museum) geeft inzicht in het proces van een dergelijke samenwerking aan de hand van het project Stedelijk @ Trouw.

De jongerendoelgroep (18-35) is er één die constant in verandering is. Hierdoor hebben velen het gevoel dat dit ze een erg moeilijke doelgroep maakt. Maar is dat eigenlijk wel zo? Trendwatcher Ellen Anthoni (Trendwolves) zet de trends van op een rijtje om meer inzicht te krijgen in wat deze doelgroep nu drijft en raakt. Is de online wereld nog wel zo hip als wordt gedacht? Moet alles nog met de snelheid van het licht, of mag het ook wat minder? 

Meer informatie

Deel dit artikel