In het Centre Pompidou is vanaf 26 november 2014 een overzichtstentoonstelling van de wereldberoemde moderne kunstenaar Jeff Koons. Koons geldt als één van de bekendste kunstenaars van dit moment en zijn kunst wordt voor recordbedragen op veilingen verkocht.

Reproducties van banale objecten

Jeff Koons is vooral bekend om zijn reproducties van banale objecten. Een typisch voorbeeld hiervan zijn zijn gigantische, glimmende ballondieren. Een oranje variant hiervan werd in 2013 voor bijna 60 miljoen dollar verkocht. Een ander beroemd werk is een goud met wit beeld van Michael Jackson.

Kunst of kitsch?

De kunst van de wereldberoemde Amerikaan Jeff Koons laat zich niet makkelijk inkaderen. Zijn werk is in de kunstwereld eigenlijk altijd reden voor debat. Kunstcritici zijn sterk verdeeld over het werk van Koons. Sommigen noemen zijn werk pionierend en cruciaal voor de kunstgeschiedenis. Anderen schrijven het af als lompe kitsch. Saai is het in ieder geval nooit als Koons iets nieuws heeft gemaakt.

Koons in Centre Pompidou

Vanaf 26 november 2014 is de tentoonstelling 'La Retrospective' te zien in het Centre Pompidou in Parijs. Hier krijgt de bezoeker een uitgebreid overzicht te zien van het werk van Koons uit de afgelopen decennia.

Deel dit artikel